BARNEVELD - Websites en webshops die gebruikmaken van beveiligde dataverbindingen krijgen een streepje voor bij Google. Ze komen hoger terecht in de zoekresultaten en dus loont het om online te investeren in veiligheid.

Dat meldt Webleads, het bureau voor online marketing en webdevelopment. ,,Google wijzigt regelmatig de factoren die de ranking van websites in de zoekmachine bepalen. Veiligheid en betrouwbaarheid van websites krijgen stap voor stap meer waarde”, vertelt Ben van Luttikhuizen van Webleads. 

Websites met een beveiligde dataverbinding zijn te herkennen aan de extra ‘s’ in de url. Dus bijvoorbeeld https://www.buitenspeeltoestellen.com in plaats van http://www.buitenspeeltoestellen.com. Gegevens die klanten of opdrachtgevers via een beveiligde verbinding versturen zijn voor hackers en criminelen veel lastiger te onderscheppen dan bij een gewone verbinding. ,,Partijen als Google en Facebook willen graag dat wij “veilig” en zonder problemen gebruik kunnen maken van het internet. Websites of webshops die hieraan bijdragen middels een beveiligde dataverbinding, worden hier nu dus extra voor beloond door Google.”

Webleads houdt bij zoekmachine optimalisatie rekening met factoren als veiligheid en betrouwbaarheid van de website. ,,Het optimaliseren van je website is erg belangrijk. Goede posities op relevante zoekwoorden in Google leiden namelijk tot meer relevante bezoekers voor de website of webshop. We nemen die optimalisatie uit handen voor ondernemers of helpen ze op weg met onze gratis toegankelijke Online Breakfast sessies.”

webleads.nl