BARNEVELD - Een deel van de zzp’ers in de gemeente Barneveld wil graag een werkplek buiten de deur. Dat blijkt uit een uitgebreid behoefteonderzoek onder lokale zzp’ers, uitgevoerd door de gemeente Barneveld en ondernemer Ronald de Wilde.

De enquête vond plaats onder ruim 500 zzp’ers. Een op de drie respondenten heeft behoefte aan een externe werklocatie voor twee of meer dagen per week en wil daar ook voor betalen. De voorkeur gaat daarbij uit naar een werkplek in de eigen woonplaats. De zzp’ers zijn niet alleen op zoek naar een plek waar ze ongestoord kunnen werken of klanten kunnen ontvangen. Ook de wens om kennis te delen en te netwerken met andere zzp’ers, speelt een rol.

Businessmodel
,,Nu er meer inzicht is in de behoefte van de huisvesting van zzp’ ers kan de stap worden gezet om te onderzoeken of er een businessmodel te vormen is om die huisvesting te organiseren”, meldt De Wilde. In het onderzoek werd ook gevraagd of zzp’ ers open staan voor betaalde coaching door een professional. Daar bleek beperkt behoefte aan. De enquête is een vervolg van de bijeenkomst voor zzp’ ers die de gemeente Barneveld in maart 2015 hield. De gemeente Barneveld telt ongeveer 4.500 zzp’ ers. Als je dat afzet tegen het aantal inwoners, telt alleen Amsterdam meer zelfstandig ondernemers.