BARNEVELD - De gemeente Barneveld is gestart met de aanbesteding voor het bouwrijp maken van het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid. Het is de bedoeling dat begin december wordt gestart met de aanleg van het 34 hectare grote bedrijventerrein.

Dat laat de gemeente Barenveld weten in een persbericht. Bedrijven kunnen tot 19 oktober via aanbestedingssite TenderNed een offerte indienen. Deze zomer kwam er na ruim 25 jaar voorbereidingen groen licht voor het nieuwe industrieterrein, nadat de Raad van State de laatste bezwaren van tafel veegde. 

Vestigingsmogelijkheden

Het bedrijventerrein biedt volop ruimte aan bedrijven, bijvoorbeeld in de agrofood- en logistieke sfeer. Daarnaast zijn bedrijven tot en met milieucategorie 5.1 welkom. Harselaar-Zuid wordt aan de zuidkant ontsloten door een nieuwe verbindingsweg naar de Wesselseweg en op termijn rechtstreeks aan de noordkant door de verlengde Mercuriusweg. Meer informatie over vestigingsmogelijkheden op Harselaar-Zuid is te vinden op www.harselaarzuid.nl

Bouw mogelijk vanaf 2016

Het is de bedoeling dat begin december wordt gestart met het bouwrijp maken van het nieuwe bedrijventerrein. Dat begint met de centrale weg door het bedrijventerrein waarna vervolgens de oost- en westkant worden meegenomen. De werkzaamheden moeten in het tweede kwartaal van 2016 zijn afgerond. Daarna kunnen de kavels worden bebouwd.

Tegelijkertijd start de aanleg van de verbindingsweg naar de Wesselseweg, zodat hiermee ook een omleidingsroute ontstaat voor de periode dat de Harselaartunnel wordt gerealiseerd. De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de aanleg van een rotonde op de plek waar de nieuwe weg op de Wesselseweg aansluit. De gemeente verwacht dat deze werkzaamheden ook uiterlijk het tweede kwartaal van 2016 zijn afgerond.

Lees ook: Groen licht voor Harselaar-Zuid.