BARNEVELD -  AviationGlass & Technology heeft de Innovatieprijs Valleiregio gewonnen. Het Voorthuizense bedrijf kreeg de award uitgereikt op donderdagavond 24 september tijdens een bijeenkomst in het Schaffelaartheater.

AviationGlass & Technology ontwikelde in de afgelopen jaren ultradunne glazen spiegels en panelen voor vliegtuiginterieurs. Het zogenoemde Aeroglass is de eerste innovatie in de afgelopen tien jaar op het gebied van vliegtuiginterieurs. Aeroglass draagt bij aan een betere uitstraling van vliegtuiginterieurs én zorgt voor een lager brandstofverbruik. Grote vliegtuigfabrikanten zoals Boeing en Airbus zijn dan ook zeer geinteresseerd in het innovatieve glas. Bij AviationGlass & Technology werken 15 medewerkers. Met de ontwikkeling van AeroGlass was een investering van 6 miljoen euro gemoeid. 

Lees het interview met Chief Operations Officer Jaap Wiersema dat eerder in Business in Barneveld verscheen. 

De andere kanshebbers voor de award waren Invited BV uit Barneveld en Drone4Agro uit Voorthuizen. De awarduitreiking in het Barneveldse Schaffelaartheater trok veel belangstellenden. Zij luisterden eerder op de avond naar een lezing van Dr. ing. Maja Rudinac over robotisering in de Food Valley regio. De Innovatieprijs Valleiregio wordt ondersteund door VNO-NCW Valleiregio, de Federatie van Ondernemersverenigingen Valleiregio en BDU media. Meer informatie over de award is te vinden op www.innovatieprijsvalleiregio.nl

(Foto: Innovatieprijs Valleiregio)