BARNEVELD – Barneveld Tomorrow maakt het Barneveldse bedrijven makkelijker om contact te leggen met hoogopgeleide jongeren en studenten. Via een vriendensysteem krijgen de bedrijven toegang tot een netwerk van high potentials.

Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld afstudeeropdrachten, stages of vacatures onder de aandacht brengen van slimme Barneveldse jongeren. Zo werd via deze weg onlangs de eerste Barneveldse student geplaatst bij Cooster Coaching Accountants in Barneveld. Ook kunnen ondernemers aanhaken bij activiteiten die Barneveld Tomorrow organiseert, zoals recent het College Café.

Tijdens deze bijeenkomst vertelden ex-profvoetballer Arco Jochemsen en ex-profvolleyballer Carl Koetsier over het combineren van (top)sport, werk en/of ondernemerschap met de studie. Zo'n 25 studenten woonden de avond bij. “Als vriend van Barneveld Tomorrow kan je tijdens zo'n borrel op een laagdrempelige manier contact leggen met studenten en ze zo interesseren voor een stage of misschien wel een baan bij jouw bedrijf”, vertelt Joop van Veelen van Barneveld Tomorrow.

Bedrijventour
Eerder ging Barneveld Tomorrow al met 30 leerlingen langs bij drie andere vrienden van de stichting: Rabobank Gelderse Vallei, P-Services en Zevenbergen Kantoorefficiency. De jongeren kregen tijdens de tour een kijkje achter de schermen van deze bedrijven en ontdekten zo dat er in hun eigen woonplaats straks volop uitdagend en innovatief werk te vinden is.

Intratuin Barneveld
Recent trad ook Intratuin Barneveld toe tot het vriendennetwerk van Barneveld Tomorrow. Bedrijven die ook toegang willen tot innovatieve, leergierige, tech-savy medewerkers van de toekomst kunnen voor meer informatie contact opnemen met Joop van Veelen via joop@barneveldtomorrow.nl.

Barneveld Tomorrow is een initiatief van Barneveldse ondernemers om hoogopgeleide jongeren te behouden voor het lokale bedrijfsleven. Nu gebeurt het nog vaak dat jongeren voor hun hbo- of wo-opleiding elders gaan studeren en daar blijven hangen. Barneveld Tomorrow laat deze groep zien dat er ook in de regio veel innovatieve bedrijven actief zijn die op zoek zijn naar talent en zorgt voor matchmaking en ondersteuning. Ook start-ups kunnen op ondersteuning rekenen van de stichting, bijvoorbeeld op het gebied van financiering, business development, marketing of huisvesting.

www.barneveldtomorrow.nl