BARNEVELD - De BIK heeft vorig jaar een sterke groei doorgemaakt. 38 Barneveldse bedrijven sloten zich aan bij de ondernemersvereniging, waardor het ledenaantal met ruim 30 procent steeg.

Dat meldde BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom tijdens de nieuwjaarsreceptie van de BIK en JOS op zaterdag 10 januari in Kasteel De Schaffelaar. Tientallen ondernemers maakten de gang naar het kasteel, dat voor het eerst als decor van de nieuwjaarsreceptie fungeerde. Zij werden per arreslee naar de entree van het kasteel gebracht, waar herauten de ondernemers met trompetgeschal ontvingen. Binnen draaide alles om smaak. Ondernemers konden zich laven aan onder meer een bier-, wijn-, port- en kaasproeverij. Verder was er ruime keuze in gerechten met verrassende smaken als 'ludiek, werelds en kleurrijk'. Twee pianisten en gitaristen zorgden voor de muzikale omlijsting in de salons van het kasteel.

In het overwegend informele programma was traditiegetrouw plaats ingeruimd voor de nieuwjaarsspeeches van beide voorzitters. BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom blikte terug op de belangrijkste ontwikkelingen in de mondiale, nationale en lokale economie. Ook keek hij vooruit naar het nieuwe jaar, waarin de BIK haar aandacht onder meer zal richten op de lobby voor het knooppunt A1/A30, de revitalisering van Harselaar-Oost en een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ook meldde Eikelenboom dat de BIK de interactie met haar leden wil intensiveren, door per portefeuille (ondernemen, samenwerking, infra, onderwijs, pr) 3 tot 4 ondernemers mee te laten denken.