Het Preuvenement op 'nog hoger niveau'
BARNEVELD - De tweede editie van Hét Preuvenement heeft zijn al uitstekende voorganger uit 2015 ruimschoots verslagen. Niet alleen qua verkochte kaarten, maar zeker ook wat betreft het culinaire niveau, zo laat Huub Oudshoorn weten.
De verhuizing van landgoed De Schaffelaar naar het Theaterplein was voor iedereen natuurlijk een tikje spannend, maar dat heeft goed uitgepakt, zo stelt organisator Gert Ansink na afloop van de eerste avond. ,,Voor zover ik het begrepen heb is deze locatie in de smaak gevallen. Bovendien is deze plek voor de organisatie en de deelnemers in facilitair opzicht een stuk eenvoudiger.''
Over de eerste avond voor Preufvrienden en ondernemers is Ansink meer dan tevreden. Voor deze avond zijn er ruim 1000 kaarten verkocht. Dat waren er vorig jaar 800. Bovendien hebben de bezoekers meer besteed dan vorig jaar. Dat is een goed teken. Dat houdt in dat ook het culinaire niveau van het evenement gewaardeerd wordt.
Dat niveau was ,,verrassend tot hoog'', zegt Huub Oudshoorn, de chef die samen met culinair journalist Felix Wilbrink en Gerard Walters (bestuurslid van het keurmerk Euro-Toques) de jury vormde van de Preufaward. ,,In deze editie zit wel degelijk een stijgende lijn. Het is extra moeilijk om buiten je eigen keuken op te treden. Als je dan dergelijke verrassende creaties biedt, dan is dat heel bijzonder.''
De Babbel van Albert Hotzky kwam als winnaar uit de bus van de Preufaward. Dat had hij volgens Oudshoorn te danken aan de combinatie van het bier dat hij schonk en de gerechten. Café Stam uit Garderen was een goede tweede en ook De Zuivelhoeve verdient een vermelding, aldus Oudshoorn. ,,Ze verrasten mij met een bijzondere kaasfondue waarbij een blokje Beemster in honing werd gedoopt en vervolgens gedipt in fijn gemalen koffie. Nog nooit eerder gezien en verrassend lekker.''
De ondernemers op de eerste avond van Hét Preuvement keken wat minder gedetailleerd naar de gerechten en beleefden vooral een gezellige netwerkavond. ,,Het is een concept dat mooi aansluit bij de zomervakantie waarin men elkaar toch minder ziet,'' aldus Gert Ansink. ,,We zijn erg blij met deze editie van Hét Preuvement waarbij overigens ook alweer allerlei nieuwe plannetjes werden geopperd voor volgend jaar.''