BARNEVELD - Er wordt hard aan gewerkt: een nieuw belastingstelsel op het van de inkomstenbelasting. Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs maakt ondernemers graag wegwijs in de nieuwe regelgeving, maar biedt ook de mogelijkheid om input te geven voor de plannen.

De verwachting is dat de komende maanden de eerste concept-uitwerkingen van het nieuwe stelsel worden gepresenteerd. ,,Maar het is verstandig om nu al op de voorgestelde wijzigingen in te spelen”, zegt Chris Dijkstra, partner en belastingadviseur bij Visser & Visser. ,,Als je kijkt naar de rapporten die al zijn uitgebracht door de verschillende door de regering ingestelde commissies, dan zullen in ieder geval een groot aantal aftrekposten sneuvelen. Anderzijds zullen ook de tarieven worden verlaagd. Een dergelijke wijziging in de inkomstenbelastingen raken ondernemers direct. De eigen situatie zal wijzigen, of de bedrijfsactiviteiten nu als eenmanszaak, firma of als bv worden uitgevoerd. Maar voorsorteren kan nu al.”

Visser & Visser geeft bedrijven graag advies over het nieuwe stelsel. Ook kunnen ondernemers input leveren voor de plannen. Chris Dijkstra is namelijk een deel van zijn tijd als wetenschapper aan de Radboud Universiteit verbonden. In die hoedanigheid is hij actief met het leveren van input voor het belastingstelsel. Hij staat graag ondernemers te woord die ideeën hebben voor het nieuwe stelsel of die vragen willen stellen over de juiste voorsorteerroute. Chris Dijkstra is bereikbaar op 0342-405140 of via cgdijkstra@visser-visser.nl

visser-visser.nl