Met Prinsjesdag worden er veel plannen gemaakt. Plannen die u als ondernemer raken. Maar welke plannen raken u als ondernemer nu precies en waar moet u in uw specifieke situatie actie op ondernemen?

Een algemene mailing met de 50 punten die ondernemers in algemene zin kunnen raken, daar heeft u niet zoveel aan. Mooier is het als per thema informatie gegeven wordt, maar helemaal mooi is het als de informatie echt op uw persoonlijke situatie is toegesneden. Dus als u een pensioen in eigen beheer heeft, dan krijgt u daar specifieke informatie over. Heeft u geen pensioen in eigen beheer dan ziet u deze informatie niet.

Nuttig maken van data
U weet inmiddels dat wij bij Visser & Visser iets hebben met data en het nuttig maken van data. Van onze relaties hebben wij veel data, vanuit hun aangifte inkomstenbelasting, administratie, jaarrekening en noem maar op. Wat is er dan mooier om deze data te koppelen aan plannen die bij Prinsjesdag gepresenteerd worden en te zorgen dat klanten persoonlijk geïnformeerd en geadviseerd worden over de impact van de plannen op hun eigen situatie?
Kort na Prinsjesdag hebben onze relaties een persoonlijke e-mail ontvangen. In deze e-mail werden de wijzigingen die specifiek betrekking hebben op de situatie van de ondernemer en zijn of haar onderneming aangestipt.

Besparing of advies op maat
In deze data-driven e-mailing is een koppeling gemaakt tussen de beschikbare gegevens van klanten en een aantal belangrijke onderwerpen, afkomstig uit de nieuwe belastingplannen. Onderwerpen van het advies op maat waren onder andere: de auto van de zaak, pensioen in eigen beheer en de wijzigingen in box 3. De ondernemer kreeg concreet voor zijn of haar eigen situatie de besparing of het advies voorgerekend.

Met deze persoonlijke mailing heeft Visser & Visser een nieuwe stap gezet in datadriven advisering. Binnen Visser & Visser is een taskforce actief die de komende periode inzet op advisering vanuit data-analyse en signaleringen.

Ook gebruikmaken van onze proactieve advisering?

Jaap van Beek is accountant bij Visser & Visser
Accountants en Adviseurs
www.visser-visser.nl