Barneveld, 9 september 2015 – Diverse jongeren vinden dankzij de Regio FoodValley-vouchers werk. Een mooi voorbeeld hiervan is Coffee@Work. Ronny Aarts, één van de directeuren, nam al eerder jongeren aan die moeilijk aan het werk kwamen en is enthousiast over de werkgeverssubsidie.


“Ik help jongeren graag succesvol te worden in hun functie en vind het belangrijk dat ze plezier hebben in het werk.” Een nieuwe werknemer vraagt een investering. Denk aan inwerken, opleiden en begeleiden. Dat herkent Ronny: “Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat mensen aansluiten bij de bedrijfsformule. Zeker bij een servicebedrijf als Coffee@Work draait het grotendeels om klantencontacten. Normaal is dat allemaal voor eigen rekening, nu kun je dat deels verrekenen met een subsidie van minimaal € 1.250,-."

 OP = OP
Naar verwachting is de subsidie voor het einde van dit jaar volledig verdeeld. Zolang liet Coffee@Work niet op zich wachten. Via de gemeente kwam Ronny Aarts in contact met Angelo Rijlaarsdam. Angelo ziet de subsidie als een goede prikkel voor jongeren en werknemers. "Inmiddels heb ik mijn reachtruck rijbewijs gehaald en bleken mijn ervaringen in de supermarkt ook bruikbaar in het magazijn van Coffee@Work. Ik heb alles zo ingericht dat de chauffeurs zo efficiënt mogelijk kunnen laden en lossen.”

Jong talent beschikbaar
Er zijn nog steeds vouchers beschikbaar. Gemeente Ede coördineert deze aanvragen voor de gehele regio FoodValley. Meer informatie of direct vouchers aanvragen? Kijk opwww.regiofoodvalley-vouchers.nl of mail naar regiofoodvalley-vouchers@ede.nl.

Over Regio FoodValley-vouchers
De Regio FoodValley-vouchers verlagen, door middel van een subsidie, de drempel voor werkgevers om jong talent in te schakelen. De subsidie van € 1.250,- is te gebruiken door werkgevers in de deelnemende gemeenten: Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. De vouchers zijn een initiatief van de Gemeente Ede als centrumgemeente van de Regio FoodValley en wordt ondersteund door de provincie Gelderland. Meer informatie of vouchers aanvragen: www.regiofoodvalley-vouchers.nl of mail regiofoodvalley-vouchers@ede.nl.