BARNEVELD - Ondernemers in het mkb gebruiken tal van rapporten om de bedrijfsprestatie te bewaken. Visser & Visser constateert dat  doorgaans 20% van de rapporten voor 80% van invloed zijn op de performance monitoring en besluitvorming.

 

Het gaat bijvoorbeeld om de winst- en verliesrekening, een kasstroomoverzicht voor de planning van uw liquiditeit, de top-50 verkooporders in de huidige maand of de rapportage ouderdomsanalyse debiteuren.

 

“Het maken en bijhouden van zulke rapportages is niet voldoende. De toegevoegde waarde wordt pas zichtbaar als een organisatie in staat is om de gegevens te analyseren en op een juiste manier te interpreteren. Met interpreteren bedoelen we dat uw mensen de juiste beslissingen nemen om doelstellingen, processen en activiteiten bij te sturen, verbeteren of te veranderen”, zegt Jaap van Beek van Visser & Visser.

Tijdrovend
“Daarom wat vervolvragen: Bent u in staat deze rapporten snel ter beschikking te hebben of is het nog een handmatig en tijdrovende klus om de gegevens te verzamelen, aan te passen en rond te sturen? Bent u in staat te volgen wie de rapportages doorneemt en de reactie hierop vast te leggen? Of worden ze doorgaans voor kennisgeving aangenomen en hoort u er verder niets meer van?”
Visser & Visser ondersteunt Barneveldse ondernemers om hun analyse- en rapportageproces te verbeteren en te automatiseren. “De toegevoegde waarde hiervan kunt u meten. Doordat u eerder problemen en nieuwe mogelijkheden ziet, kunt u sneller beslissingen nemen.”

www.visser-visser.nl