BARNEVELD - Instructeur Pieter Reitsma spreekt ze regelmatig: ondernemers of werknemers die eerste hulp moesten verlenen na een ongeval op de werkvloer. Ervaringen die vaak diepe indruk maken, en eens te meer de noodzaak onderstrepen van de veiligheidstrainingen die hij geeft bij Wincoop Veiligheidstrainingen.

Leren reanimeren. Omgaan met een bewusteloos slachtoffer. Weten wat je moet doen bij een ongeval. Elk bedrijf met werknemers in dienst is verplicht om goed voorbereid te zijn mochten er ongevallen, brand en ontruimingen gebeuren. Lang niet alle organisaties hebben hun zaken wat dat betreft op orde. Bij Wincoop Veiligheidstrainingen worden daarom dagelijks BHV-trainingen gegeven aan werknemers uit uiteenlopende branches.

E-learning en praktijk
Dat gebeurt deels online, vertelt instructeur Pieter Reitsma. “De basistraining bestaat uit een e-learning van zes uur, die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Dat wordt aangevuld met een praktijkdag op onze cursuslocatie, of desgewenst in-company. Is dat afgerond, dan is elk jaar een theorieherhaling van twee à drie uur plus een halve praktijkdag voldoende om de kennis up-to-date te houden.” 

Gevarieerde lesinhoud
Wincoop Veiligheidstrainingen behoort tot de top in Nederland. Dat is mede te danken aan de zorg en aandacht die wordt besteed aan een gevarieerde inhoud van het cursusaanbod. Bovendien zorgen de kennis en ervaring én het enthousiasme van Pieter en zijn collega-instructeurs voor een optimale leeromgeving. Zomaar een greep uit de reviews op de website van Wincoop Veiligheidstrainingen: ‘In 1 x geslaagd, omdat ik een goede les heb gehad’. ‘Goed vol te houden en goede afwisseling tussen theorie en praktijk.’ ‘Leerzaam. Kennis van de instructeur was heel goed. De situaties hielden je scherp.’ ‘Hands on, praktisch en gericht op het bedrijf.’

Levensreddende cursus
De BHV-cursus kan levens redden, weet Pieter Reitsma uit ervaring. “Niet voor niets is het verplicht om binnen een organisatie één of meer BHV’ers te hebben die weten hoe te handelen bij een bedrijfsongeval en die adequaat eerste hulp kunnen bieden. Want wat doe je als één van je medewerkers een hartstilstand krijgt? De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Dan móet je handelen. Zijn er geen bedrijfshulpverleners aanwezig, dan is het misschien wel te laat.”

Totaaloplossing
Wincoop Veiligheidstrainingen verzorgt jaarlijks tegen scherpe tarieven zo’n 10.000 VCA-, BHV- en EHBO-cursussen op tientallen locaties in Nederland of in company bij bedrijven. Er zijn elke week cursussen in Barneveld, waarbij medewerkers in één dag hun diploma kunnen halen. Ook stelt het Barneveldse bedrijf RI&E’s en ontruimplannen op en leidt het als arbo-partner preventiemedewerkers op.

www.hbhv-vca-ehbo.nl