Er is voor Daan Gundelach, eigenaar van Tegelzetbedrijf Dagu, geen andere auto denkbaar dan zijn Chrysler 300c. ,,Ik houd niet van dat gestroomlijnde. Een auto moet robuust zijn.”

En dat is de Chrysler 300c?

,,Absoluut. Ik vind dit de enige stoere auto die momenteel verkrijgbaar is. Ik val op auto’s die anders zijn dan andere. Niet per se opvallend, wel uniek. Dat is deze Chrysler, vandaar dat het al de tweede is die ik rijd.”

Hoe belangrijk is een auto voor je?

,,Ik rijd vrij veel, 50-60.000 km per jaar. Voornamelijk zakelijk. Ik rijd het hele land door om offertes op te nemen bij klanten, voornamelijk aannemers en particulieren. De Chrysler brengt me overal heen. Recent moest ik nog in Oostenrijk zijn. Daar vlieg je in een uurtje of twee heen, maar dan ga ik liever met de auto.”

Wat maakt deze Chrysler 300c dan zo bijzonder?

,,Hij zit royaal en relaxt. Een echte Amerikaan. Omdat ik zoveel kilometers maak, wil ik ook wel een lekkere auto hebben. In de Chrysler kun je einden rijden, maar je stapt altijd uitgerust weer uit. Hij past bij me. Laatst nog zei een klant tegen me: normaal hoor je dat baasjes op hun hond lijken, maar in dit geval lijkt de auto op de baas. Dat vond ik wel een grappige opmerking. Ik heb niet gevraagd wat ze daarmee bedoelde ? de auto is vrij breed ? maar de grill lijkt op een sixpack. Dat zal het wel zijn.”

Nodigt de Chrysler uit tot hard rijden?

,,Je kunt er comfortabel mee rondrijden, laat ik het zo zeggen. Ik ben absoluut niet iemand die bezuinigt op brandstof. Je ziet tegenwoordig veel van die elektrische auto’s. Ik zal de laatste zijn die je met zo’n auto ziet. Daarvoor heb ik in mijn jeugd teveel The Dukes of Hazzard gekeken.”

Hoeveel auto’s heb je gereden?

,,Dat zullen er inmiddels meer dan 25 zijn geweest. Ieder jaar ruil ik mijn auto weer in met ruim 50.000 km op de teller. Een Chrysler als deze had ik vijf jaar geleden ook. Daarna reed ik een Volvo ? degelijk en standaard ? daarna een BMW en een Mercedes. Uiteindelijk kwam ik weer terug bij deze, wel een diesel dit keer. Robuust en ruim. Typisch Amerikaans.”

Wat wordt de volgende auto?

,,Mijn jongensdroom is toch een Maserati. Hopelijk gunnen de Barneveldse ondernemers mij zoveel werk dat die droom ooit uitkomt.”