Of hij een liefhebber is van auto's? Helemaal niet. Een droomauto? Heeft hij niet. Laat Jaco Kuiper, directeur van E-difference, maar lekker rijden in z’n drie jaar oude witte Tesla S. Boordevol gadgets, dat dan weer wel

Enthousiast over je Tesla S?
“Behoorlijk. Het is ongekend wat een gemak deze auto geeft. Je stapt ‘s ochtends de deur uit en de handgrepen in je portier komen automatisch naar buiten. Je gaat zitten in een voorverwarmde auto terwijl Spotify de muziek afspeelt die je thuis al aan het luisteren was. Op je dashboard verschijnt je agenda en Op je dashboard verschijnt je agenda en er wordt automatisch middels Google Maps genavigeerd naar je eerstvolgende afspraak. De auto als persoonlijk assistent die alles kan. Briljant.”

Past wel bij jou en je business?
“Klopt. Wij zijn met niets anders bezig dan online marketing. Deze auto is ook helemaal ingericht op online besturing. De enige tool die je hebt is een touchscreen. Updates gaan automatisch. Tesla is ook continu met nieuwe technologie bezig.”

Hoe belangrijk is een business bolide in jouw branche?
“Niet zo heel interessant volgens mij. In elk geval niet voor mij. Een auto is een vervoermiddel. Ik hoef niet zo nodig in de nieuwste auto te rijden. De kans is dan ook heel klein dat je me de komende jaren in een andere auto zal zien. Het is vooral het gemak van deze auto waar ik van geniet.”

En het ‘groene’ aspect?
“Speelt natuurlijk ook mee. Deze auto is helemaal ingericht op het nieuwe rijden en maakt het gebruik van fossiele brandstoffen overbodig. Dat is de toekomst.”

Deze auto zit in een paar seconden op de 100 km/uur. Hoe ga jij daar mee om?
“Ik rijd als een oude oma, haha! Nee hoor, dat is overdreven, maar ik ben wel rustiger gaan rijden. Hoewel anderen mijn rijstijl misschien anders zullen typeren…”

Is het opladen niet vervelend?
“Nee, dat gebeurt thuis en is gewoon een automatisme. Bovendien zijn er tegenwoordig overal oplaadpunten. De eerste keer dat we op vakantie gingen naar Oostenrijk was trouwens wel spannend. Maar je past je vakantie erop aan, de reis duurt gewoon wat langer. Opladen onderweg doe je bij goede hotels aan de snelweg, en tijdens het laden duik je met de kinderen het zwembad in.”