Kon het haar jarenlang niet schelen wát ze reed, áls het maar reed... nu is er voor Kirsten Karrenbeld van The Travel Club nog maar één business bolide: de Mini. Of zoals ze het zelf zegt: ‘Ik ben een echt Mini-meisje’.

 

Waar komt die liefde voor Mini's vandaan?
,,Ik rijd nu ruim tien jaar een Mini en ik heb nooit meer wat anders overwogen. Je ziet ze wel meer rijden, maar het blijft een originele auto. Hij valt op, en daar maak ik via de belettering natuurlijk ook dankbaar gebruik van. Een Mini kan alles hebben. En hij is sportief. Klein, maar zonder dat je daar tijdens het rijden iets van merkt. Het is een soort kart. Hij rijdt behoorlijk straf, dat vind ik wel prettig.”

Houd je van flink doorrijden?
Lacht: ,,Ik heb wel een pittige rijstijl ja. Mijn rij-instructeur noemde me Jantje Scheur. Ik ben zelfs nog gezakt voor het rij-examen omdat ik bij een afslag dacht dat ik nog wel even een vrachtwagen kon inhalen. En dat is niet veranderd. Ik denk nog vaak, daar kan ik wel even voorbij. Dat vertaalt zich niet door in boetes trouwens. In de vele jaren dat ik mijn rijbewijs nu heb, is me dat maar twee keer gebeurd. De laatste is al zeker vijftien jaar geleden.”

Wat zoek je in een zakelijke auto?
,,Zuinig rijden ben ik steeds belangrijker gaan vinden. Toen ik nog in loondienst werkte in Utrecht, reed ik een Audi TT. Daar was ik op gegeven moment wel klaar mee, omdat het me serieus geld kostte. Ik wilde een wat zuiniger, minder flashy auto, maar hij moest wel iets bijzonders hebben. Want als je eenmaal een leuke auto rijdt, is je interesse gewekt. Zo kwam ik bij mijn eerste Mini Cooper. Sinds vier jaar rijd ik nu de zuinigere Mini One.”

En je allereerste auto ooit?
,,Dat was een Fiat Uno. Die had nog een handmatige choke, wat ik vanuit mijn rijlessen natuurlijk niet gewend was. Dus na een korte uitleg van de garagehouder nam ik hem mee naar huis, maar bij de eerste stoplichten sloeg hij af en ik kreeg hem niet meer aan de praat. Toen ben ik teruggelopen naar de garage met de mededeling: ‘hij doet het niet meer’.

Je bent een echte reiziger. Hoe belangrijk is een auto in jouw branche?
,,Ik moet bekennen dat ik hem steeds minder gebruik. Sinds twee jaar huur ik namelijk een kantoorruimte waar ik mijn klanten kan ontvangen. Ook vind ik het heerlijk om even de fiets te pakken als ik binnen Barneveld moet zijn. De langste ritten zijn die naar Schiphol of naar trainingen of evenementen van reisorganisaties. Wel breng ik standaard persoonlijk de tickets naar mijn klanten.”

Is er nog wel een absolute droomauto?
,,Mijn vriend Alex is een echte BMW-liefhebber en die raadt me wel eens de 1-serie aan. Maar nee, ik houd het hierbij. Plus, een Mini rijdt iedereen eruit.”