“Gelukkig is niet iedereen hetzelfde”. Typisch zo’n uitspraak die je wel eens stilletjes afdraait in je hoofd of hardop uitspreekt als die een lachsalvo kan opleveren. Gek genoeg blijft het vaak bij die uitspraak, want hoe vaak irriteert iemand je en denk je: ‘gelukkig is niet iedereen hetzelfde’? Je denk waarschijnlijk vaker: ‘schiet toch eens op, ik heb hier geen tijd voor’. En dat terwijl de eerste gedachte veel constructiever is dan de tweede.

Want is het niet zo dat door het samenbrengen van verschillende eigenschappen en kwaliteiten, het beste resultaat behaald kan worden? Met andere woorden, hoe groter de diversiteit hoe beter. Ook al is het verleidelijk om je te omringen met mensen die op eenzelfde manier denken en handelen, want hoe gemakkelijk is dat? Nauwelijks tegenspraak, geen discussies, lekker veel op dezelfde manier, alle neuzen dezelfde kant op en verzin nog maar meer van dat soort superlatieven.

Maar wrijving geeft glans. Echt, hoe oncomfortabel dat privé of zakelijk ook is. Het feit dat ieder mens een ander zichtpunt heeft, met andere oren luistert en met andere ogen ziet, dat is juist wat de uitkomst zo goed kan doen!

En natuurlijk kan dit doorslaan. Dat het toxisch wordt, te veel energie kost, mensen elkaar gaan traineren en de inhoud vergeten. Dan heeft het niets meer met glans te maken, maar alleen maar met wrijving. En dat bedoel ik dus niet.

De kunst om omstandigheden met voornamelijk wrijving te voorkomen, is om iedere deelnemer recht te doen. Dat zij gehoord wordt, dat er ruimte is voor discussie, dat elke mening ertoe doet. Ook die van de stille, dat zijn de observatoren en die zien weer andere dingen dan de persoon die er met het hoogste woord vandoor gaat. Ieders inbreng is anders, maar ieders inbreng is evenveel waar(d).

Bekijk maar eens een sportteam op de top van zijn kunnen. Hoe groot of klein de totale samenstelling ook is: iedereen wordt gezien, iedereen wordt gewaardeerd, iedereen doet ertoe. Het grote geheel is belangrijker dan de inbreng van ieder individu, team of afdeling an sich.

Dus stel nou dat jij koning(in)-eenoog bent, neem dan naast die blinden, ook een dove, een stille, een van ‘buiten’ en een troonopvolger aan. Wie weet in welk sprookjesland jullie terechtkomen.

Hilde Brouwer is sparringpartner en inspiratiecoach voor ondernemers.

www.summitcoaching.nl