BARNEVELD – Als iemand weet hoe belangrijk bedrijfshulpverlening is, dan is het Arend Flier van Wincoop Veiligheidstrainingen wel. Want wat als er op de werkvloer géén BHV’er is die tijdens een noodsituatie adequaat weet te handelen? “Die verhalen horen we óók tijdens de trainingen.”

Zo langzamerhand zouden álle ondernemers moeten weten dat een goed opgeleide bedrijfshulpverlener (BHV’er) niet alleen de veiligheid en het welzijn van werknemers bevordert, maar dat het in sommige gevallen simpelweg levens redt. Helaas is het anno 2023 nog niet zo ver, geeft Arend Flier aan.

Bij Wincoop Veiligheidstrainingen worden BHV'ers daarom effectief en vakkundig opgeleid om adequaat te handelen bij brand, ongevallen, medische noodgevallen en andere potentiële gevaren op de werkvloer. Dat gebeurt op een onderscheidende manier, vertelt Arend. “Je kunt op tientallen adressen zo’n BHV-papiertje halen. Maar de verschillen tussen de aanbieders zijn groot. Het is daarom de moeite waard om de tijd te nemen om die verschillen te onderzoeken.”

Controleer bijvoorbeeld of de BHV-aanbieder, net als Wincoop Veiligheidstrainingen, erkend en gecertificeerd is door het Oranje Kruis en NIBHV. “Onze cursisten weten daardoor zeker dat we voldoen aan strikte kwaliteitsnormen en richtlijnen die door het Oranje Kruis en NIBHV zijn vastgesteld. Deze beide partijen houden ook de vinger aan de pols en toetsen de kwaliteit van de trainingen die door ons worden gegeven. Onze instructeurs volgen hier ook jaarlijks bijscholingscursussen om up-to-date te blijven. Door deze kwaliteitscontrole en bijscholingscursussen weet je zeker dat de trainingen actueel zijn en voldoen aan de hoogste standaarden.”

Maar de grootste kracht van Wincoop Veiligheidstrai-ningen? Dat zijn de instructeurs, die met een bak aan ervaring én met veel plezier en enthousiasme hun kennis delen met de deelnemers. 
 Waar veel aanbieders simpelweg een powerpoint afwerken, kiezen wij voor maximale interactie en delen onze docenten graag hun eigen ervaringen met de groep. Bovendien werken zij met de modernste leertechnieken. Denk aan oefenpoppen die via een tablet aangeven of je voldoende hartmassages per minuut toedient. Of een seintje geven als je te oppervlakkig reanimeert. Dat werkt niet alleen efficiënt en snel, het leert cursisten ook om optimaal de praktijkopdrachten uit te voeren, wat ze een voorsprong geeft mochten ze ooit het geleerde in de praktijk moeten brengen in een noodsituatie, bijvoorbeeld bij een collega.”

BHV e-learning en praktijk
Bij Wincoop Veiligheidsstrainingen kan je kiezen voor een ééndaagse BHV-opleiding met e-learning, of de BHV-herhaling van één dagdeel met e-learning. “Dat betekent thuis de theorie leren en vervolgens praktijk bij ons op locatie of in-company. Tijdens deze praktijkdag met een kleine groep medecursisten leert onze ervaren instructeur je alle handelingen uit te voeren. Denk aan het aanleggen van een verband, een reanimatie doen op één van onze reanimatiepoppen of het blussen van een brand.”

Nog geen BHV?
Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om te zorgen voor de veiligheid en het welzijn van je werknemers. BHV is een essentieel onderdeel van deze verantwoordelijkheid. Door te investeren in BHV-training en het opzetten van een solide bedrijfshulpverleningsorganisatie, voldoe je aan de wettelijke verplichtingen en worden mogelijke boetes of juridische problemen voorkomen. Meer weten? Check de website of neemt contact op via 085-0667402.

www.in1keerBHV.nl