Voormalig autodealer André de Vor staat aan het hoofd van RoAd, specialist in onder meer grondverzet- en wegenbouwmachines. Wat rijdt hij tegenwoordig?

Hoe belangrijk is een auto voor je?

,,Jaarlijks rijd ik ongeveer 15.000 km, zakelijk en privé. Die kilometers wil ik absoluut plezierig beleven. Als ex-autodealer en -handelaar heb ik 27 jaar lang in zeer veel auto’s gereden. Al dat switchen heb ik inmiddels wel gehad. Als Mitsubishi-man rijd ik in de wintermaanden en in de vakantie een complete en ruime Pajero 4x4. Daarnaast verplaats ik me alweer geruime tijd in een Mercedes C AMG. Niet te groot, wel aanwezig.”

Nodigt de Mercedes nadrukkelijk uit om hard te rijden?

,,Daarover kan ik kort zijn: nee. Natuurlijk word je wel eens uitgedaagd, maar tot dusverre heb ik mijn meerdere nog niet ontmoet. Trouwens, de meeste bekeuringen krijg ik met de Pajero, en dat met minder kilometers.”

Wat was je allereerste auto?

,,Een Peugeot 304, alweer ruim 35 jaar geleden. Het gaf een stuk vrijheid, maar we reden in die tijd wel als gekken. Wat is autorijden door de jaren heen eigenlijk een totaal andere beleving geworden. Toen was het al duur; nu is het voor jongeren vrijwel onbetaalbaar. Ze hebben er ook minder mee.”

Wat wordt de volgende?

,,Dat weet ik absoluut nog niet. Het boeit me allemaal niet zoveel. Misschien wordt het zelfs wel een ‘youngtimer’. Wie weet? Wat ik zeker niet zal rijden is een hybride of stekker-auto. Sorry, daar wil ik niet in gezien worden. Alsof de productie en de verwijdering van zo’n loodzwaar accupakket zoveel milieuvriendelijker is! Geloof me, als ex-dealer ben ik blij dat ik dat soort voertuigen nooit heb hoeven verkopen. En voor nu, zolang het niet kriebelt, laat mij maar even.”