Op het oog kan uw medewerker totaal geen ambities hebben om zelf óók ooit te gaan ondernemen. Toch gebeurt het maar al te vaak dat zo iemand het bedrijf ‘uitgroeit’ en alsnog die stap gaat zetten

Nu zijn er werkgevers die een dergelijke ontwikkeling en ambitie onderkennen en iemand actief de mogelijkheid bieden om te participeren. Er zijn echter ook werkgevers die deze ‘Sturm und Drang’ niet onderkennen en derhalve géén ruimte willen bieden. De medewerker vertrekt dan meestal, waarmee de ondernemer zijn grootste concurrent blijkt te hebben gecreëerd. Want de beste man of vrouw blijkt over nooit vermoede (acquisitie)- vaardigheden te beschikken...

Het laten groeien van mensen is eigenlijk altijd een goede zaak voor uw onderneming. Kwaliteit en ambitie van uw mensen zijn immers belangrijke succesfactoren. Natuurlijk zijn er ondernemers die hun bedrijf tot ver na hun eigen houdbaarheidsdatum alleen willen leiden. Maar ik zie ze gelukkig ook steeds vaker die tot het inzicht komen dat ze zelf verdere groei van hun bedrijf in de weg staan. En dat zijn ondernemers die dan vaak onvermoede ontwikkelingen zien. Want wie ruimte geeft aan anderen, krijgt zelf de ruimte om de rol die het beste bij hem of haar past te vervullen. Mooie processen zijn dat!

Wist u dat uw bedrijf in waarde stijgt als u zelf misbaar blijkt te zijn? Ik heb veel overnames zien mislukken omdat de onderneming té afhankelijk bleek van de ondernemer die na verkoop en overdracht van zijn bedrijf vertrok. Hierdoor verdween namelijk ook een deel van de winstgevendheid. Medewerkers laten groeien kan dus waardeverhogend werken. Van groot belang is dat u uw medewerkers goed volgt in hun ontwikkeling. Als u op de hoogte blijft van waar ze zich bevinden in hun proces, kunt u tijdig inspelen op de mogelijkheden van samenwerking of participatie.

Het vraagt vaak grondige voorbereiding om een manier van samenwerking te construeren die passend is bij u, uw medewerker en de situatie in het bedrijf. Omdat u het maar één keer goed kunt doen, is het advies van een deskundige die de situatie juist inschat onmisbaar. Dat is nu precies de meerwaarde van ons kantoor, waar dergelijke trajecten al vaak zijn doorlopen en goedwerkende oplossingen zijn gerealiseerd.


Ad Jonker RA 

Registermediator Fusies & Ruzies JonkerFieret

fusiesenruzies.nl